Ένας Εξωγήινος στο σπίτι του Νικολάκη’: Mια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους! (pic)

Ένας επωφελής τρόπος ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους αποτελεί αναμφίβολα και η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.

Ένα έργο που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομα, οι μικροί μας φίλοι αποτελεί το ” Ένας Εξωγήινος στο σπίτι του Νικολάκη” που “ανεβάζει” η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη.

Το έργο είναι βασισμένο πάνω στην κλασική ταινία Ε.Τ ο Εξωγήινος, η οποία είχε πάρει και τέσσερα Όσκαρ. Την ελεύθερη θεατρική διασκευή έκανε ο Κώστας Σχοινιού.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 15.30 στο Ξένιον Αμφιθέατρο ενώ η επίσημη πρεμιέρα είναι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην Λευκωσία και στο Θέατρο Ανεμώνα στις 10.45 το πρωί, όπου και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στο Δώρο Κυριακίδη ενώ η μουσική επιμέλεια και οι διασκευές τραγουδιών έγιναν από τον Αντώνη Δημητριάδη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα βράδυ καθώς γίνονται τα γενέθλια της μικρής αδελφής του Νικολάκη Χριστίνας , ακούγονται διάφοροι περίεργοι θόρυβοι που αναστατώνουν την γειτονιά. Όλοι τρέχουν έξω για να δουν τι έγινε και ξαφνικά εμφανίζεται από το παράθυρο του σπιτιού ένα περίεργο πλασματάκι . Ένας χαριτωμένος Εξωγήινος. Ο Νικολάκης τον κρύβει μέσα σε μία ντουλάπα του σπιτιού για να μην τον δουν τα αδέλφια του και η μαμά του και τον παραδώσουν στους αστυνομικούς και αυτοί με την σειρά τους στους επιστήμονες και τον κάνουν πειραματόζωο. Μέσα από διάφορες κωμικές σκηνές αλλά και πολλή δράση αναπτύσσεται μία μεγάλη φιλία μεταξύ Εξωγήινου και Νικολάκη. Τί θα γίνει άραγε μόλις τον ανακαλύψουν οι γονείς και τα αδέλφια του Νικολάκη; Θα τον παραδώσουν στους Αστυνομικούς ή θα τον βοηθήσουν να επιστρέψει πίσω στον πλανήτη του; Η συνέχεια στη σκηνή. Το έργο εκτός από πολύ γέλιο, δράση, χορό και τραγούδι έχει δυνατά μηνύματα φιλίας, ρατσισμού και διαφορετικότητας.

Μότο της παράστασης : Όλοι είμαστε ίδιοι και δεν ξεχωρίζουμε σύνορα, χρώματα και πλανήτες.

15970759_210990382638876_327093942_n