Πόσο πολύ άλλαξε η ζωή μου μετά τον ερχομό των 4 μου παιδιών…

Μετά από μιά εξουθενωτική μέρα στο σπίτι, και αφού κοιμήθηκαν τα κορίτσια μου, κάθισα να χαλαρώσω με ένα φλυτζάνι τσάι στο χέρι. Το άρωμα του με συνεπήρε στην μακρινή Ταϋλάνδη, που είχαμε πάει με τον σύζυγο πριν να αποκτήσουμε τα θαυματάκια μας… Αλήθεια, πόσο θέλω να πάω διακόπες! Πόσο έχουν αλλάξει όλα!

Το σενάριο να πάμε οι δυό μας διακοπές, φαντάζει πλέον πολύ απίθανο! Σκέφτομαι διάφορους family friendly προορισμούς, ώστε να πάμε με τα παιδιά. Αλήθεια τί είναι αύτο που κάνει ενα προορισμό να είναι κατάλληλος για οικογένεια; Σίγουρα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό ειναι η απόσταση και η εύκολη πρόσβαση μας στο συγκεκριμένο μέρος. Για παράδειγμα αν η επιλογή μας είναι ένα ελληνικό νησί, η κατευθειαν πτήση από και προς το νησί θα μας διευκόλυνε.

Στο παρελθόν όσο πιο μακρινό ήταν το ταξιδι, τόσο πιο συναρπαστικό φαντάζει! Το επόμενο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να υπάρχουν κάποιες σημαντικές υπηρεσίες όπως πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης… Στο παρελθόν αυτό ούτε καν περνούσε απο το μυαλό μας. Πιο πολύ μας απασχολούσε αν στο μέρος που θα πηγαίναμε θα είχε καλή αγορά για ψώνια! Κάτι που πλέον μου φαίνεται αστείο…

Ψώνια; Πώς γίνεται να πάμε οικογενειακώς για ψώνια; Αυτό φαντάζει απίθανο σενάριο.Καλό είναι και το μπλουζάκι που αγόρασα πριν λίγο καιρό και το βρήκα ξεχασμένο στην ντουλάπα μου..

Μάνα είναι αυτή που αρκείται με τα ρούχα που έχει, ενώ τα παιδιά της φοράνε με οτι καινούργιο κυκλοφορεί στην αγορά! Μη γελάσετε… σοφή κουβεντα! Πού χρόνος πλέον για ψώνια; Το οnline shopping αντικατέστησε πλέον τις ατέλειωτες βόλτες μου στα μαγαζιά.

Επίσης η ασφάλεια είναι το επόμενο που με προβληματίζει. Το μέρος που προορίζεται για οικογενειάκες διακοπές πρέπει να προυποθέτει ηρεμία και οικογενειακή θαλπωρή. Τα τσιγάρα, (αν και δεν εχω καπνίσει ποτέ, αλλά λέμε τώρα…)τα ποτά και τα ξενύχτια που συνδύαζαν τα αχαλίνωτα πάρτι μέχρι πρωίας ανήκουν πια στο παρελθόν!

Έχω ήδη συνειδητοποιήσει τις αλλαγές αυτές στη ζωή μου…Αγαπώ το παρελθόν μου, αλλά αγαπώ και τη ζωή μου τώρα! Τώρα έχω τα θαυματάκια μου στην άγκαλια μου και μαζί τους θέλω να δημιουργήσω στίγμες! Μοναδικές στιγμές, που στο μέλλον τους θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις. Σημασία εχει να αγαπάς τη ζωή σου πάντα! Πριν δημιουργήσεις οικογένεια να χαίρεσαι τον ελεύθερο ξέγνοιαστο χρόνο σου, αλλα και μετά τα παιδιά να χαίρεσαι την ολοκλήρωση σου και τις θυσίες σου! Δε θα άλλαζα τίποτα από όλα αυτά. Δε θέλω άλλη ζωή. Αγαπώ τη ζωή που έφτιαξα. Τώρα είμαι μητέρα. Και αυτό είναι το όλο μου.